De omgeving

Het 2 kamerappartement van Strandappartement Katwijk is prachtig gelegen in de populaire familiebadplaats Katwijk aan Zee. Het prachtige strand en de fraai ingerichte wandelboulevard en de duinen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel het strand als de Boulevard van Katwijk aan Zee zijn uniek door de ligging, inrichting en sfeer. Het strand wordt gekenmerkt door strandpaviljoen met elk hun “strandcabines” en de Boulevard door de mooie duinen en de woonhuizen.

Ligging aan strand en het centrum

Katwijk is het hele jaar aantrekkelijk om te bezoeken, zomers genieten van het strand en zee. Het 4,5 kilometer lange strand heeft diverse en goede strandpaviljoens. In de winter is het een briljante plek voor strandwandelingen. Er zijn prachtige fietsroutes door de duinen en de bollenvelden.

Direct achter de boulevard liggen de smalle straatjes die bescherming moesten bieden tegen de felle wind uit zee. Naast het nog authentieke hof met vissershuisjes is er een modern en deels overdekt winkelcentrum. De bijna 150 winkels, waaronder de supermarkt, slager, groenteboer, bakker, maar ook moderne boetiekjes, liggen op een steenworp afstand van de appartementen.

Te Beleven in Katwijk

Vanaf juli t/m augustus wordt iedere dinsdag in het centrum van Katwijk de toeristenmarkt georganiseerd. Iedere week is er een ander thema, zoals Maritiem/opening Visserijweek, De Gezond en Gelukkig markt, Kunst in Katwijk, Standwerkersconcours, Old timer dag e.d.

In Katwijk is veel te beleven, voor elk wat wils. Er is een levendige jachthaven met een open verbinding tot een hoop watersportgebieden in en buiten de omgeving. Daarnaast zijn prachtige monumenten, onder andere De Andreaskerk, Vuurtoren “de Vuurbaak” en het Spinozahuis, die een bezoek meer dan waard zijn.

Ook voor liefhebbers van cultuurhistorie heeft Katwijk wat te bieden. Veel van de geschiedenis van de vissersplaats is tentoongesteld in musea. Het Katwijks Museum in ondergebracht in een aan het begin van de twintigste eeuw gebouwde rederswoning. Aan het oorspronkelijke redershuis is niets veranderd, er zijn verschillende exposities over het oude Katwijk.

Fiets naar Noordwijk in 15 minuten door de duinen

Het fietspad leidt je dwars door het prachtige duinlandschap, deels langs zee naar de badplaats Noordwijk aan Zee